Mokslų diena − gamtamokslinėje laboratorijoje

Gimnazijoje jau susiklostė tradicijos mokslo metų pabaigoje ugdymą organizuoti integruotai. Viena iš tokių dienų – MOKSLŲ DIENA. Jos metu didžiausias dėmesys skiriamas integruotoms veikloms, tyrimams, eksperimentams, stebėjimams ir kitoms praktinėms veikloms.

Taip jau sutapo, kad tą pačią dieną, gegužės 31-ąją, atidarėme ir gamtamokslinę laboratoriją. Mūsų džiaugsmu dalijosi Visagino savivaldybės mero pavaduotoja Zinaida Tresnickaja, kuri ir perkirpo simbolinę juostelę. Ceremonijoje taip pat dalyvavo savivaldybės tarybos nariai: Airida Drus, Dmitrij Ikonikov ir Jevgenij Šuklin, tarptautinio projekto INTERREG LatLit gimnazijoje koordinatorė Irina Morozova, gimnazijos vadovai ir mokiniai. Tuoj pat II a klasės gimnazistai palinko prie laboratorinės įrangos ir ėmėsi tyrimų...

Idėja sukurti gamtamokslinę laboratoriją Visagino „Verdenės“ gimnazijoje gimė dar 2008 metais, kai dalyvavome MTP PLIUS programos konkurso „Technologijų, menų ir gamtos mokslų infrastruktūra“ atrankoje, kurią laimėjome. Mūsų ketinimus patvirtina ir kasmetiniai mokinių atsakymai į anketų klausimus. Į klausimą „Kurie mokymo būdai/metodai labiausiai patiko ir davė naudos“ didžioji mokinių dalis atsakė „Tyrimai ir eksperimentai“.

Suprantame, kad šiandien mokiniams reikia ne tik suteikti įvairių žinių, įgūdžių, bet ir išmokyti jį mąstyti, matyti pasaulį ir jame vykstančius procesus, reikia tam tikros, konkrečiam dalykui pritaikytos mokymosi aplinkos. Gamtamokslinis ugdymas turi būti glaudžiai susijęs su mokinių veikla gamtoje arba žmogaus sukurtoje aplinkoje, kai dirbama su įvairiais šaltiniais, kai šalia tradicinių mokomųjų priemonių naudojama garso ir vaizdo medžiaga, internetas, mokomosios kompiuterių programos, kai naudojantis įvairiais prietaisais, įranga ir buitinėmis medžiagomis stebima bei tiriama aplinka.

Menų kabinetas įrengtas jau senokai. Pagal Projekto sąlygas gavome didelę siuntą priemonių, prietaisų, medžiagų ir gamtos mokslams, tačiau gamtos mokslų laboratorijos įrengimui vis negaudavome lėšų. 2016 m. iš Valstybės investicijų programos gimnazijai buvo skirta 20 tūkst. eurų, kuriuos ir skyrėme laboratorijos įrengimui – patalpų remontui ir pritaikymui. Patalpų renovacija nuolat domėjosi LR Seimo narys Algimantas Dumbrava, Visagino savivaldybės vadovai ir savivaldybės tarybos nariai. Patalpas renovavo UAB „Visagino tiekimas ir statyba“.

Visą įrangą gimnazija įsigijo iš sutaupytų, perskirstytų mokinio krepšelio lėšų ar anksčiau vykdytų projektų lėšų. Iki visiško įrengimo bei aprūpinimo dar stinga apie 10 tūkst. eurų, tačiau entuziazmo neprarandame ir viliamės dar šiais metais užbaigti laboratorijos įrengimą, kuri prisidės populiarinant gamtamokslines idėjas ir rengiantis tolimesnei karjerai ne tik mūsų gimnazistams, bet ir bendradarbiaujančių mokyklų mokiniams.

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
4. 10.55 – 11.40
  • 1. 08.00 – 08.45
  • 2. 08.55 – 09.40
  • 3. 09.50 – 10.35
  • 4. 10.55 – 11.40
  • 5. 12.00 – 12.45
  • 6. 13.05 – 13.50
  • 7. 14.00 – 14.45
  • 8. 14.50 – 15.35