Karjeros savaitė

  • Paskelbė : Jūratė Šoliūnaitė Pavilionienė
  • Paskelbta: 2018-03-23
  • Kategorija: Renginiai

2018 m. kovo 12-16 dienomis Visagino „Verdenės“ gimnazijoje vyko Karjeros savaitė. Kiekvieną dieną buvo organizuota veikla, skirta mokinių karjeros ugdymui. Šiemet Karjeros savaitė buvo ypatinga ne tik renginių gausa, bet ir dėmesiu karjeros ugdymo integravimui.
Antradienį, 2018 m. kovo 13 d., I-IV klasių mokiniai dalyvavo VU ir „Thermofischer“ „Mobiliosios bioklasės“ programoje ir tapo jaunaisiais jos tyrėjais.
I klasių mokiniai kartu su technologijų mokytojais Jolita Derviniene ir Rolandu Žilinsku lankėsi UAB „Visagino linija“, kur vyko integruotas technologijų ir profesinio veiklinimo užsiėmimas. Atvykusius mokinius šiltai pasitiko direktorius Algis Makūnas, kuris noriai papasakojo apie įmonę, atsakė į visus  mokinių klausimus, kartu su įmonės darbuotojais surengė puikią ekskursiją po gamyklą.
II-III klasių mokiniai dalyvavo susitikime su Aleksandro Stulginskio universiteto Stojančiųjų priėmimo grupės vadove Giedre Giedraityte. Susitikimo metu vyresniųjų  klasių mokiniai buvo supažindinti ne tik su ASU struktūra ir veikla, bet ir su 2018 metų stojimo į aukštąsias mokyklas bendra tvarka, sąlygomis, reikalavimais, naujovėmis.
Tuo pačiu laiku kitoje auditorijoje vyko profesinio veiklinimo užsiėmimas su Aleksandro Stulginskio universiteto absolventu, VĮ Valstybinių miškų urėdijos Salako girininkijos miškininku Mindaugu Ilčiuku. Užsiėmimo metu 1-5 klasių mokiniai su mokytojais galėjo ne tik pabendrauti su miškininku apie jo profesiją, bet ir turėjo unikalią progą pavartyti bei pasigrožėti  unikaliu dalyku Lietuvoje – vienintele paukščių plunksnų kolekcija.
Trečiadienį, kovo 14 d., gimnazijos 8 klasių mokiniams buvo organizuotas integruotas chemijos-fizikos ir profesinio veiklinimo užsiėmimas Ignalinos atominės elektrinės Komunikacijos skyriuje. Išvyką organizavo chemijos mokytoja Auksė Baušytė ir  ugdymo karjerai koordinatorė Jelena Čugunova. Ekskursijos metu mokiniai turėjo galimybę geriau susipažinti su AE, dirbančia su branduoliniu kuru ir radioaktyviomis atliekomis, sužinoti, kaip vykdoma radiologinė aplinkosaugos stebėsena, pamatyti online šiuo metu elektrinėje dirbančių žmonių darbo specifiką.
Ketvirtadienį, kovo 15 d. ,  gausus mūsų gimnazistų būrys keliavo į Kauną, kur mokytoja Vaiva Radzevičienė su mokiniais dalyvavo  neeiliniame renginyje – „Geriausia ever pamokų diena“ – Žalgirio arenoje.
Ypatingas pamokas netradicinėje erdvėje vedė Lietuvoje ir pasaulyje savo sričių lyderiais laikomi žmonės: ekonomistai, mokytojai, istorikas, muzikantai, verslininkai. Jie susivienijo parodyti, kaip atrodo pati geriausia pamokų diena, kai į pamokas nekviečia skambutis, nėra mokyklinių suolų ir galima mokytis be vadovėlių. Netradicinis mokymas projekto „Geriausia ever pamokų diena“ metu sutiekė moksleiviams galimybę įsitikinti, kad reikia siekti savo svajonės. O kad įkvepiančių svečių iš Lietuvos ir užsienio šalių pamokas lydėtų pati geriausia nuotaika, pasirūpino „Radistai“.
Kita gimnazistų grupė, vadovaujama ugdymo karjerai koordinatorės Jelenos Čugunovos, lankėsi Lietuvos medikų kalvėje – LSMU. Mokiniai susipažino su LSMU studijų programomis, stojimo sąlygomis, lankėsi auditorijose, aplankė anatomijos muziejų ir išgirdo įdomių šio muziejaus eksponatų atsiradimo faktų.
Po apsilankymo LSMU mokiniai keliavo į Veterinarijos akademiją.  Grupę pasitiko Veterinarijos fakulteto prodekanas  prof. dr. Vaidas Oberauskas. Jis pristatė mokiniams Veterinarijos fakulteto struktūrą ir veiklą, paaiškino stojimo tvarką, noriai atsakė į mokinių klausimus. Po to Veterinarijos akademijos  muziejaus vadovė  Lina Baršauskienė organizavo ekskursiją. Veterinarijos muziejuje mokiniai pamatė senų veterinarijos įrankių, veterinaro kabinetą, vėliau aplankė anatomijos muziejų, ten apžiūrėjo griaučių ekspoziciją. Gimnazistai turėjo puikią progą apsilankyti ir akademijos laboratorijose, savo akimis pamatyti, su kokia įranga ir preparatais atlieka įvairius tyrimus studentai.
Penktadienį , kovo 16 d., ugdymo karjerai koordinatorė kartu su II klasės mokinių grupe organizavo komandinį žaidimą-konkursą „Profesijų labirintuose“. Renginio metu 3-4 klasių mokiniai atlikdami įvairias kūrybines užduotis pademonstravo puikias žinias apie populiariausias profesijas, susipažino su naujomis, draugiškai, įdomiai ir prasmingai praleido laiką.
Tikimės, kad karjeros savaitės  susitikimai, renginiai, profesinio veiklinimo užsiėmimai bei išvykos suteikė naujos ir vertingos informacijos, paskatino mąstyti, analizuoti, ieškoti…

Ugdymo karjerai koordinatorė Jelena Čugunova

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
4. 10.55 – 11.40
  • 1. 08.00 – 08.45
  • 2. 08.55 – 09.40
  • 3. 09.50 – 10.35
  • 4. 10.55 – 11.40
  • 5. 12.00 – 12.45
  • 6. 13.05 – 13.50
  • 7. 14.00 – 14.45
  • 8. 14.50 – 15.35