Vaikų vasaros stovykla „Kuriame savo rankomis“

  • Paskelbė : Jūratė Šoliūnaitė Pavilionienė
  • Paskelbta: 2018-07-07
  • Kategorija: Interreg

 2018 m. birželio 25– liepos 4 dienomis Latvijos Respublikos Dagdos savivaldybės Aleksandravo internatinėje mokykloje vyko vaikų vasaros stovykla „Kuriame savo rankomis“. Stovykla buvo organizuota įgyvendinant Latvijos – Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projektą „Poilsio ir ugdymo aplinkos kūrimas specialiųjų poreikių vaikams Lietuvoje ir Latvijoje, siekiant gerinti gyvenimo kokybę/ ADD ME“. Projekto "ADD ME" /LLI-151 veiklos finansuojamos pagal 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos programą.
Antrą kartą mūsų gimnazijos 2–7 klasių mokinių grupė kartu su vaikais iš Latvijos smagiai praleido dešimt Draugystės, Stovyklos, Latvių kultūros, Lietuvių kultūros, Kūrybinių dirbtuvių, Įdomiųjų kelių, Muzikos ir teatro, Kosmoso, Gamtos ir Lagamino dienų. Kiekviena įdomi ir originaliai organizuota diena prasidėdavo mankšta, stovyklos vėliavos iškėlimu. Saulei leidžiantis, vadovai paskelbdavo du nominantus–vaikus, kuriems tekdavo garbė vakare nuleisti, o ryte pakelti  stovyklos vėliavą. Kasdien buvo skirta laiko visuomenei naudingam darbui. Draugystės dieną vaikai susipažino, pasidalino į dvi komandas ir pradėjo kurti savo stovyklos nuotykių „filmuką“, kurį pristatė baigiamajame renginyje. Stovyklos dieną vaikai piešė, dainavo, žaidė, šoko, o vakarą praleido prie laužo. Latvijos kultūros diena prasidėjo pažintimi su Latvijos duonos kepimo papročiais, vėliau stvyklautojai  sužinojo apie pilių įrengimo ir kariavimo ypatumus, Līgo šventės tradicijas.
Esame dėkingi kolegoms iš Latvijos už galimybę dar kartą paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį ir su savo kultūra bei papročiais supažindinti vaikus ir mokytojus iš Latvijos. Penktąją dieną stovyklautojai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse, žaidė stalo ir judriuosius žaidimus, šoko. Šeštoji diena, Įdomieji keliai, buvo skirta žygiui prie ežero. Visi vaikai „pavirto“ laukiniais gyventojais –rungėsi ieties mėtymo, šaudymo iš lanko ir svaidyklės rungtyse. Septintąją, Muzikos ir teatro, dieną vaikai pristatė  pačių sukurtą spektaklį „Kiškių kaimo istorijos“, kuris labai patiko žiūrovams. Aštuntąją dieną vaikai kalbėjosi apie ekologiją, iš buitinių atliekų pasigamino rūbus ir pavirto ateiviais iš kosmoso. „Ateivių“ paradas buvo įspūdingas. Devintoji diena buvo skirta gamtos pažinimui – kiekvienas vaikas išbandė savo jėgas ir ištvermę „Tarzano“ parke, jodinėjo ant žirgų, žvejojo ir lankėsi technikos išradimų centre „Zinoo“. Dešimtąją dieną, susidėję savo darbelius į pasigamintus lagaminus, vaikai išsiruošė į namus.
Vaikai buvo labai aktyvūs, o jų spindinčios džiaugsmu akys ir pakili nuotaika džiugino visos stovyklos metu. O ką apie stovyklą mano vaikai?
Audrius: „Labiausiai patiko išbandyti savo drąsą „Tarzano“ parke.“
Modestas: „Sužavėjo „Zinoo“ centras. Patiko stebėti išradimus ir pačiam juos išbandyti. „Tarzano“ parke įveikiau tris trasas iš keturių.“
Guoda: „Smagu buvo pirmą kartą gyvenime jodinėti ant žirgo.“
Danilas: „Patiko išbandyti savo jėgą ir drąsą „Tarzano“ parke.“
Ilona: „Didžiuojuosi, kad vienintelė iš mergaičių įveikiaus tris trasas iš keturių: mėlyną, žalią ir raudoną.

Šis straipsnis parengtas naudojant Europos Sąjungos finansinę paramą. Už šio straipsnio turinį atsako Visagino „ Verdenės“ gimnazija. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę.
Dėl papildomos informacijos maloniai prašome kreiptis į R. Ardamakovaitę, el. p. rimvyda.ardamakovaite@sugardas.lt

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Pertrauka
  • 1. 08.00 – 08.45
  • 2. 08.55 – 09.40
  • 3. 09.50 – 10.35
  • 4. 10.55 – 11.40
  • 5. 12.00 – 12.45
  • 6. 13.05 – 13.50
  • 7. 14.00 – 14.45
  • 8. 14.50 – 15.35