Danguolė Savičienė – Metų mokytoja

  • Paskelbė : Jūratė Šoliūnaitė Pavilionienė
  • Paskelbta: 2018-04-19
  • Kategorija: Didžiuojamės

Metų mokytojo nominacijų teikimo tradicija gyvuoja Lietuvoje jau du dešimtmečius. Džiugu, kad šiemet tarp šešių kandidatų , kurie pelnė Metų mokytojo nominaciją, yra  ir Danguolė Savičienė, mūsų gimnazijos pradinio ugdymo mokytoja ekspertė . Šis apdovanojimas skiriamas mokytojams už praktinės veiklos nuopelnus, aktyvų ir kūrybišką darbą, jų mokinių pasiekimus, pilietiškumo, bendrų žmogiškų vertybių ugdymą, aktyvų dalyvavimą ne tik mokyklos bendruomenėje, bet ir visuomenėje.
Mokytoja Danguolė Savičienė nominuojama už autentišką ir savitą lyderystę, diegiant inovacijas gamtamokslio, gamtosauginio ir eksperimentinio ugdymo srityje: kartu su mokiniais mokytoja vykdo itin įdomią ir prasmingą tiriamąją veiklą, sėkmingai integruoja ją į ugdymo procesą, įgyta patirtimi bei rezultatais noriai dalijasi su kitais. Aktyviai dalyvauja daugybėje mokslinių-praktinių konferencijų, kuriose skaito pranešimus. Daugelyje konkursų pelnytos prizinės vietos tiek pačios mokytojos, tiek ir jos mokinių. Išskirtinis mokytojos gebėjimas išugdyti mokinių dalykines, bendrakultūrines, socialines, mokėjimo mokytis ir kitas kompetencijas, žingeidumą, kritinį visuminį/integralų mąstymą. Kartu su mokiniais mokytoja dalyvauja UNESCO organizuojamame ilgalaikiame projekte „Baltijos jūros projektas“ (ketveri metai veiklos, koordinatorė gimnazijoje). Kartu su auklėtiniais vykdo fenologinių stebėjimų programą. Pilietiškumo, tautinio sąmoningumo mokytoja siekia taip pat per projektinę ir tiriamąją veiklą. Tiriamaisiais darbais Danguolė Savičienė skatina mokinius būti savo krašto patriotais: suvokti gamtos pokyčius atliekant fenologinius stebėjimus; atpažinti invazines augalų ir gyvūnų rūšis; atlikti mokslininkų pasiūlytus stebėjimus ir tuo prisidėti prie savo krašto gamtosaugos puoselėjimo.
Taip pat Danguolė Savičienė yra parengusi ir išleidusi autorinių didaktinių, metodinių priemonių, pratybų sąsiuvinių. Mokytoja itin aktyviai skleidžia gerąją darbo patirtį, vykdo veiksmingą metodinę veiklą gimnazijoje ir mieste. Danguolė Savičienė yra sukūrusi unikalias, analogų Lietuvoje neturinčias mokymo priemones vaikams su rankų judėjimo negalia: užduotys paruoštos taip, kad ir vaikas su silpna ranka gali jas atlikti. Minėtos priemonės gali būti naudojamos lietuvių kalbai ir matematikai mokyti 1–4 klasėse.
Danguolė Savičienė ugdydama mokinius naudoja ir šiuolaikines technologijas. Mokytojos nuomone, šių dienų mokinys – tai tikras skaitmeninis žmogus, kuriam mobilusis telefonas ir kompiuteris yra neatsiejama gyvenimo dalis. Ugdymo procese taikomi įvairūs mokymo(si) metodai. Net ir išmanieji telefonai tampa  puikia galimybe mokyti ir perduoti žinias mokiniams jiems suprantama kalba.  Mokytoja siekia išmokyti mokinius surasti ir atsirinkti reikiamą informaciją interneto svetainėse. Pamokose dažniau būna patarėja, o mokinys – aktyvus pamokos dalyvis.
Mokytoja Danguolė kartu su mokiniais, jų tėvais yra sukaupusi įvairių pasaulio šalių banknotų ir monetų kolekciją. Ji teigia, kad tai puiki priemonė pažinti mūsų krašto istoriją.
Kaip skelbė ELTA, šiemet, minint Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, skirtos ne penkios, kaip įprastai, o šešios Metų mokytojo premijos.„Nei pinigais, nei titulais neįtvirtinsime mokytojo profesijos prestižo. Jį kuria patys mokytojai“, - taip apdovanojimų ceremonijoje  Švietimo ir mokslo ministerijoje (ŠMM) sveikindamas Metų mokytojus teigė Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.-„Labiausiai nusipelniusieji mokytojai - mums visiems pavyzdys“.  Jis Vyriausybės vardu sveikino laureatus, kiekvienam mokytojui linkėdamas savo širdyje tikėti, kad mokytojo profesija bus prestižinė.

Prie sveikinimų Danguolei Savičienei  tapus Metų mokytoja prisideda  ir visa „Verdenės“ gimnazijos bendruomenė! Džiaugiamės ir didžiuojamės! Linkime tolimesnės gražios ir prasmingos veiklos!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Pertrauka
  • 1. 08.00 – 08.45
  • 2. 08.55 – 09.40
  • 3. 09.50 – 10.35
  • 4. 10.55 – 11.40
  • 5. 12.00 – 12.45
  • 6. 13.05 – 13.50
  • 7. 14.00 – 14.45
  • 8. 14.50 – 15.35