Visagino „Verdenės“ gimnazija

1b ir 1c klasių mokiniai mokėsi kepti šakotį

1b ir 1c klasės mokiniai Ignalinos mieste, UAB ,,Romnesa" kepykloje, sužinojo daugybę įdomybių apie šakočio kepimą.  Pasirodo, kad pirmieji šakočius pradėjo kepti vienuoliai, tikrieji šakočiai yra kepami ant beržinių malkų, o jų receptas senovėje buvo labai saugomas. 2015 metais buvo iškeptas rekordinis net 3,72 m aukščio šakotis. Abiejų klasių mokiai ne tik stovėjo prie ugnies ir stebėjo, kaip formuojamas gardusis skanėstas, bet ir  išbandė šakočio kepimo procesą – pylė tešlą. Tai buvo kupina įspūdžių ir naujų žinių diena, kurios pirmokai dar ilgai nepamirš. 

Dėkojame UAB ,,Romnesa" kepyklai už pirmokams padovanotą kartu keptą šakotį ir sertifikatą, patvirtinantį įgijus žinių apie Lietuvos kultūrinio paveldą – šakotį.
Veiklą organizavo 1b klasės mokytoja Lijana Jakevičienė ir 1 c mokytoja Danutė Tumalovičienė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Pertrauka
  • 1. 08.00 – 08.45
  • 2. 08.55 – 09.40
  • 3. 09.50 – 10.35
  • 4. 10.55 – 11.40
  • 5. 12.00 – 12.45
  • 6. 13.05 – 13.50
  • 7. 14.00 – 14.45
  • 8. 14.50 – 15.35