Kartais ir pamokos būna „skanios“

  • Paskelbė : Jūratė Šoliūnaitė Pavilionienė
  • Paskelbta: 2022-11-10
  • Kategorija: Pranešimai

2022 m. spalio 27 d. vyko integruota vokiečių kalbos ir technologijų pamoka 6 a ir 6 b klasių mokiniams. Juk kitą šalį galima pažinti ne vien keliaujant, mokantis kalbos, bet ir virtuvėje pasisukinėjus. Kepėme tradicinį vokišką vyniotinį su obuoliais ,,Apfelstrudel” (arba tiesiog štrudelį).
Darbas užvirė dar iki skambučio: Mėja, Marta, Adriana ir Marija technologijų kabinete rikiavo indus, lupo obuolius, sunkė citrinos sultis, maišė cukrų su cinamonu. Kabinetas netrukus gardžiai pakvipo, bet kol iškeps pyragas, teko palaukti ilgiau, negu nurodyta recepte. Tačiau laikas neprailgo, nes reikėjo išmokti 10 vokiškų žodžių. Buvo šiek tiek painiavos su Kuchen, Küche ir kochen, bet šauniosios kepėjos netruko įsiminti „receptinius“  žodžius. Net mokytojai Jolitai teko pakartoti vokiečių kalbą. 
Buvo gardu! O gal ir jūs norėtumėt pasmaližiauti? Mielai dalinamės receptu ir sakome  „Guten Appetit!“

 

OBUOLIŲ ŠTRUDELIS

Reikės: 1 pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos, 4 vidutinio dydžio obuolių, 2 šaukštų citrinos sulčių, 4 šaukštų cukraus, 1 šaukštelio cinamono, 2 šaukštų razinų, 3 šaukštų sviesto, 6 šaukštų migdolų drožlių, 2 šaukštų cukraus pudros.

1. Orkaitę įkaitinti iki 180°. Skardą iškloti kepimo  popieriumi. Migdolų drožles lengvai apskrudinti keptuvėje ir atvėsinti.

2. Sviestą ištirpinti dubenėlyje. Obuolius nulupti, išimti sėklytes. Sutarkuoti. Citrinos sultis sumaišyti su obuoliais, o cinamoną su cukrumi.

3. Vieną tešlos lakštą padėti ant virtuvinio rankšluosčio ir aptepti ištirpintu sviestu. Tada ant jo uždėti kitą lakštą, prispausti ir apibarstyti migdolų drožlėmis. Obuolius nusunkti ir lygiai paskleisti ant tešlos.  Apibarstyti cukrumi ir razinomis. Lakšto kraštus truputį suploti ir su rankšluosčiu susukti į ritinį.

4. Štrudelį padėti ant kepimo popieriaus ir aptepti sviestu. Kepti orkaitėje  20-30 min. Kol gražiai pagels. Iškepusį štrudelį apibarstyti cukraus pudra.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Pertrauka
  • 1. 08.00 – 08.45
  • 2. 08.55 – 09.40
  • 3. 09.50 – 10.35
  • 4. 10.55 – 11.40
  • 5. 12.00 – 12.45
  • 6. 13.05 – 13.50
  • 7. 14.00 – 14.45
  • 8. 14.50 – 15.35