VISUOTINĖ ATVIRŲ DURŲ DIENA „ŠOK Į TĖVŲ KLUMPES“

  • Paskelbė : Jūratė Šoliūnaitė Pavilionienė
  • Paskelbta: 2018-06-03
  • Kategorija: Renginiai

Gausus būrys 5–III klasių mokinių su  klasių auklėtojais ir  dalykų mokytojais  birželio  1d.  dalyvavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro  inicijuojamoje visuotinėje atvirų durų dienoje tėvų darbovietėse „Šok į tėvų klumpes“.
Šios dienos tikslas – ne tik suteikti progą mokiniams „pasimatuoti“ tėvų, senelių, artimųjų profesijas, bet ir sudaryti dar viena puikią progą tėvams įsitraukti į ugdymo procesą, turiningai leisti laiką kartu su vaikais.
Mokinių ir mokytojų vardu nuoširdžiai dėkoju visiems, padėjusiems organizuoti tokią turiningą dieną !!!
Vykusios atvirų durų dienos statistika:
Iš viso dalyvavo  176 mokiniai ir 15 mokytojų.
Veikla vyko 10 darbovietėse.
„Pasimatavome“ 12 profesijų.
Džiaugiamės ir kviečiame susipažinti su mūsų įspūdžiais veiklų aprašymuose ir nuotraukų galerijoje !!!

 

Visagino Verdenės“ gimnazijos ugdymo karjerai koordinatorė Jelena Čugunova

 

5 a klasė dalyvavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos pasienio rinktinės Puškų pasienio užkardos organizuotame renginyje, skirtame Tarptautinei vaikų gynimo dienai. Penktokai turėjo galimybę susipažinti ir išbandyti pasieniečių darbe naudojama techniką, ginklus, amuniciją. Stebėjo tarnybinių šunų pasirodymą, bendravo su pareigūnais. Kai kurie iš vaikų jau galvoja apie darba šioje tarnyboje.
Dėkojame Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos pasienio rinktinės Puškų pasienio užkardos pareigūnams, kad leido „įšokti į jų klumpes“.

5 a klasės mokiniai ir auklėtojas Saulius Valiūnas

 

5 b klasė   lankėsi Visagino Priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje ( PGV) ir susipažino su ugniagesių profesija, darbu ir naudojama technika. Mokiniai sužinojo, kad Visagino PGV yra nuolatinės parengties sudėtinė civilinės saugos ir gelbėjimo sistemos dalis, organizuojant gaisrų gesinimą, gesinant gaisrus, atliekant gelbėjimo darbus bei valstybinę priešgaisrinę priežiūrą, atlieka gelbėjimo darbus įvairių avarijų metu, teikia būtiną pagalbą nukentėjusiems vandenyje ir t.t. Susipažino su ekspozicija,  skirta priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos istorijai, pamatė specialią techniką, ,,prisimatavo“ drabužius ir gelbėtojo įrangą...
Norime padėkoti Kamilės tėčiui Ramučiui Milinaičiui už suteiktą galimybę patekti į šios organizacijos patalpas , ekskursijos vadovei Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus inspektorei Olgai Juodikevičienei bei Gimnazijos tarybos nariui Gintautui Derviniui už organizuotą mokinių pavėžėjimą.

5 b klasės mokiniai ir auklėtoja Jolita Dervinienė

6 klasės mokiniai aplankė Visagino rekreacinių paslaugų centrą bei „Visagino parką“. Išvykos dalyviai susipažino su laboranto bei branduolinės energetikos inžinieriaus darbo specifika, Įdomu buvo pamatyti, kaip atliekami  baseino vandens laboratoriniai tyrimai, kaip aptarnaujamas ir prižiūrimas baseinas, kaip atrodo atominės elektrinės centrinis valdymo pultas, kaip jis veikia, kokių žinių reikia, norint atsakingai atlikti savo pareigas.
Dėkojame Visagino rekreacinių paslaugų centro ūkio padalinio vadovei Tatjanai Aniščenko ir baseino technologinės įrangos priežiūros specialistei Irinai Arefjevai už suteiktą galimybę arčiau susipažinti su jų darbo specifika.
Už suteiktą galimybę visa tai pamatyti, susipažinti, o taip pat už smagiai praleistą laiką dėkojame Vinco mamai Airidai Drus.

6 klasės mokiniai, auklėtoja Lilija Ramanauskienė ir ugdymo karjerai koordinatorė Jelena Čugunova

 

Mes, 7–os a klasės mokiniai, birželio 1–ąją dieną važiavome į UAB „Kogus“ stebėti, kaip gaminami koldūnai, cepelinai, varškėčiai ir kita produkcija. Ekskursija buvo įdomi ir informatyvi. Sužinojome, kad „Kogus“ įmonės vadovas yra Gintautas Zinkevičius ir ceche dirba 130 darbuotojų. Pasivaikščiojome po gamybines patalpas. Matėme, kaip dirba darbuotojai, patys pabandėme pagaminti po kelis koldūnus. Ekskursijos pabaigoje įmonės vadovas įteikė mums po pakuotę „Kogus“ koldūnų. Ši kelionė mums  labai patiko !!!
Už ekskursiją  nuoširdžiai dėkojame Marijos tėveliui Gintautui Zinkevičiui.

7 a klasės mokiniai, jų auklėtoja Diana Naglinskienė  ir socialinė pedagogė Laura Viskačkaitė

 

 7 b klasė buvo Visagino socialinių paslaugų centre. Susipažino su socialinio darbuotojo bei jo padėjėjo, slaugytojo bei jo padėjėjo, psichologo profesijomis. Apsilankyti šiame centre galimybę suteikė socialinė darbuotoja Taida Kringelienė, apie centro veiklą papasakojo centro direktorė Stanislava Ostrouch.

7 b klasės mokiniai ir auklėtoja Auksė Baušytė

 

8 a klasė. Susitikome su VSAT prie LR VRM Ignalinos rinktinės pareigūnais. Matėme, kaip vyksta valstybės sienos pažeidėjų sulaikymas. Turėjome galimybę susipažinti ir su kinologo profesija. Norime padėkoti Eitvido mamai Jovitai Vinciūnienei ir visiems VSAT prie LR VRM Ignalinos rinktinės pareigūnams, kurie suteikė galimybę iš arti „prisiliesti“ prie jų profesijos.

 8 a klasės mokiniai ir auklėtoja Inga Aukštuolytė-Pužienė

8 b klasės mokiniai apsilankė Utenos teritorinėje darbo biržoje. Draugiškai mus pasitikusi Jaunimo darbo centro skyriaus vyriausioji specialistė Jelena Plešak papasakojo apie karjeros galimybes, darbo planavimą dar besimokant mokykloje, supažindino moksleivius su jaunimo įsidarbinimo Visagine galimybėmis. Moksleiviai susidomėjo savanorystės galimybėmis ir privalumais,  planuojant tolimesnę karjerą. Sužinojome, kokios profesijos šiuo metu paklausiausios Lietuvoje, kokios yra persikvalifikavimo, kurias teikia teritorinė darbo birža, galimybės. Darbo biržos specialistė sudomino moksleivius ir pasakodama apie tarptautinį mokinio pažymėjimą ISIC (International Scholar Identity Card) bei  jo teikiamas galimybes ir nuolaidas tiek Lietuvoje, tiek  užsienyje.
Laikas praleistas Utenos teritorinėje darbo biržoje prabėgo greitai ir prasmingai.

 8 b klasės mokiniai, auklėtojas Valentinas Radzevičius ir kūno kultūros mokytoja Valė Luneckienė

I a klasės mokiniai apsilankė Visagino viešojoje bibliotekoje. Maloniai devintokus pasitikusi skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Violeta Aidukaitė papasakojo  bibliotekos įsteigimo Visagine istoriją, supažindino moksleivius  su bibliotekos veikla, teikiamomis paslaugomis. Gimnazistai apžiūrėjo  periodikos   skaityklą ir kitas bibliotekos patalpas,  išmoko naudotis elektroniniu katalogu ir užsisakyti ar rezervuoti norimą knygą. Sužinojo, kad viešojoje bibliotekoje ir filiale sukaupta 127,8 tūkstančiai knygų ir kitų dokumentų, o bibliotekos fondais naudojasi 2,5 tūkst. vartotojų. Retas kuris prieš ateidamas į biblioteką buvo  ,,skaitęs“ knygą, parašytą brailio raštu, todėl nustebo, kad Visagino biblioteka  tokių knygų turi ir yra pasiruošusi aptarnauti ir regėjimo negalią turinčius skaitytojus. 
Moksleiviai  pasidomėjo  ir savanorystės bibliotekoje galimybėmis, nustebo sužinoję, kad  bibliotekininko specialybės šiuo metu negalima įsigyti nei vienoje Lietuvos  mokykloje. Kaip gi tapti bibliotekininku? Tiesiog pamilti tokį darbą, ateiti į biblioteką ir besidarbuojant   įgyti reikiamos patirties ir įgūdžių, - sakė bibliotekos darbuotoja.
Rytmetis, praleistas Visagino viešojoje bibliotekoje, buvo prasmingas ir įdomus. 

I a klasės mokiniai ir auklėtoja Vaiva Radzevičienė

I b  ir III b klasių mokiniai vyko į Visagino priešgaisrinę gelbėjimo valdybą. Čia mokiniai susipažino su ugniagesio gelbėtojo profesija. Mokiniai  įgijo ir teorinių, ir praktinių žinių. Už nuoširdų bendravimą ir įdomiai, turiningai  praleistą laiką dėkojame priešgaisrinės valdybos priežiūros skyriaus viršininkui  D. Klimui, inspektorei O. Juodikevičienei bei vyriausiajam specialistui Š. Krasauskui, suorganizavusiam šią išvyką.
Labai labai dėkojame I b klasės  mokinės Vaidos mamai Zitai Krasauskienei, I b klasės mokinio Nikitos tėčiui Romanui Boiko ir 7 a klasės mokinės Gabrielės tėčiui Aleksandrui Pupeliui už puikiai organizuotą mokinių pavėžėjimą.

I b klasės mokiniai ir auklėtoja Eugenija Kazėnienė,
  III b klasės mokiniai ir kūno kultūros mokytoja Dana Ramanauskienė

 Mes – III a klasės mokiniai – lankėmės savo tėvų darbovietėse. Pirmoji darbovietė – Visagino teismo rūmai. Prieš atvykstant į teismo rūmus kiekvienam buvo įteiktas vardinis teismo šaukimas ir atmintinė, kaip reikia elgtis teisme. Utenos apylinkės Visagino teismo rūmuose mus pasitiko teismo sekretorė ir pakvietė į teismo posėdį, kuriam vadovavo Visagino miesto apylinkės teismo teisėjas Giedrius Avinas. Jis supažindino su teisėjo profesija, darbo specifiką, organizavo ekskursiją po teismo rūmus.
Vėliau keliavome į mamos  Danutės Aleksiūnienės darbovietę – UAB PALINK prekybos centro IKI parduotuvę. Mums buvo pristatytos pardavėjo bei konditerio specialybės. Prekybos centre mus supažindino su parduotuvės skyriais, prekių asortimentų, darbo pobūdžių, lankėmės įvairiose tarnybiniuose patalpose – sandėlyje, šaldiklyje, šaldytuve, administracijos patalpose ir konditerijos ceche, kur ragavome šviežiai pagamintą medaus pyragą. 
Labai dėkojame tėčiui Giedriui Avinui, mamai Danutei Aleksiūnienei, bei UAB PALINK prekybos centro IKI parduotuvės vadovei už galimybę „įšokti į tėvų klumpes“.

                            III a klasės mokiniai ir auklėtoja Jelena Orlova      

III b klasės mokiniai tėvų klumpes matavosi, paskirstę grupėmis. Mergaitės lankėsi moterų salone (Statybininkų g. 5), kur kosmetologė Olesia Smolianinova ir teoriškai, ir praktiškai supažindino su savo profesija ir teikiamų paslaugų pasiūla. Tarėmės, kad kosmetologės profesija domėsimės apie valandą, bet susidomėjimas buvo toks didelis, kad mergaitės pas ponią Olesią praleido beveik keturias valandas. Už tai jai nuoširdžiai dėkojame.

III b klasės mokinės ir auklėtoja Irena Bikulčiūtė
   

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Pertrauka
  • 1. 08.00 – 08.45
  • 2. 08.55 – 09.40
  • 3. 09.50 – 10.35
  • 4. 10.55 – 11.40
  • 5. 12.00 – 12.45
  • 6. 13.05 – 13.50
  • 7. 14.00 – 14.45
  • 8. 14.50 – 15.35