„ŠOK Į TĖVŲ KLUMPES“

  • Paskelbė : Jūratė Šoliūnaitė Pavilionienė
  • Paskelbta: 2019-06-17
  • Kategorija: Projektinė veikla

2019 m. birželio 7 d. jau antrą kartą  1-8 ir I-III klasių mokiniai su klasių auklėtojais ir dalykų mokytojais dalyvavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro inicijuojamoje visuotinėje atvirų durų dienoje tėvų darbovietėse „Šok į tėvų klumpes“.  
Ši akcija suteikia galimybę mokiniams artimiau susipažinti su tėvų, senelių ir kitų artimųjų profesijomis, o tėvams – dar viena puiki proga įsitraukti į ugdymo procesą, turiningai leisti laiką kartu su vaikais.
Mokinių ir mokytojų vardu nuoširdžiai dėkoju visiems, padėjusiems organizuoti tokią turiningą dieną !!!

Vykusios atvirų durų dienos statistika:
Iš viso dalyvavo  288 mokiniai ir 21 mokytojas.
Veikla vyko 12 darboviečių.
„Pasimatavome“ 18  profesijų.
Į iniciatyvą „Šok į tėvų klumpes“ 2019 m. įsitraukė 20 gimnazijos mokinių tėvelių (globėjų, artimųjų).
Džiaugiamės ir kviečiame susipažinti su mūsų įspūdžiais veiklų aprašymuose ir nuotraukų galerijoje!!!

Visagino „Verdenės” gimnazijos ugdymo karjerai koordinatorė 
Jelena Čugunova

1 b ir 2 a klasės mokiniai lankėsi Visagino viešosios bibliotekos filiale ir susipažino su bibliotekininko profesija. Mokiniai apžiūrėjo biblioteką, jos skyrius, susipažino su knygų įvairove ir žodynų gausa.  Bendraudami su bibliotekos darbuotojais mokiniai suprato, kad bibliotekininkas tarsi gidas po didžiulį knygų pasaulį.
Nuoširdžiai dėkojame Visagino viešosios bibliotekos darbuotojams už galimybę susipažinti su bibliotekininko profesija, o bibliotekininkei Natalijai Sokolovai – už parengtą žodynų parodą.

1 b klasės mokiniai ir auklėtoja Jūratė Šoliūnaitė Pavilionienė
bei 2 a klasės mokiniai ir auklėtoja Danguolė Savičienė

 

4a klasės mokiniai vyko į Visagino priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą ir susipažino su ugniagesio- gelbėtojo profesija. Jie susitiko su ugniagesiais gelbėtojais, vadovai supažindino su priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbo veikla. Mokiniai lankėsi muziejuje, dalyvavo estafetėje, galėjo pasijusti tikrais gaisrininkais bei pabendrauti su dirbančios komandos nariais.
Nuoširdžiai dėkojame Visagino priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojams už įdomiai organizuotą veiklą ir Andželinos mamai Renatai Stundžėnienei už pagalbą organizuojant išvyką. 

4 a klasės mokiniai ir auklėtoja Lina Navickienė

4 b klasės mokiniai vyko į IAE. Jie  klausėsi pasakojimo apie veikusią atominę elektrinę, susipažino su dirbusių ir dabar dirbančių specialistų darbo specifika. Mokiniai kalbėjosi su studentais iš užsienio, rašančiais darbą apie IAE.
Nuoširdžiai dėkojame mokinės Emilės mamai  Giedrei Bogdaškienei už kvietimą į savo darbovietę.
Ačiū Jurgitai Norvaišienei , IAE Informacijos centro darbuotojai, už išsamų pasakojimą apie Ignalinos AE.
Labai dėkingi už nuoširdų, šiltą bendravimą ir suteiktą galimybę puikiai praleisti laiką.

4 b klasės mokiniai ir auklėtoja Jūratė Jankevičienė
 

5a klasės mokiniai ir jų tėveliai svečiavosi Švikščionių kaime pas Evelinos tėvelius-ūkininkus Virginijų ir Doratą Milašius. Svetingieji šeimininkai  ne tik parodė savo ūkį , bet ir leido visiems padirbėti. Mokiniai krovė malkas, rinko šakas, šėrė avis. Visiems labai patiko - nė vieno mokinio rankose nebuvo mobilaus telefono. Pabaigę darbus visi prausėsi kaimiškoje pirtyje, irstėsi valtimi, žvejojo ir sočiai papietavo - cepelinus, kuriuos šeimininkei padėjo padaryti mamytės, naminį sūrį ir medų atsimins ilgai.
Dėkojame tėveliams Doratai ir Virginijai Milašiams už  šiltą priėmimą, o  Lailai Dieninienei, Oksanai Pankinai, Alinai Zalesčiuk ir Jurijui Filipovič už pagalbą.

5 a klasės mokiniai ir auklėtoja Aušra Gigelevičienė

5 b klasės mokiniai vyko į Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos rinktinės Puškų užkardą. Su pasieniečio profesija mokinius supažindino ir apie  užkardą pasakojo  užkardos vado pavaduotojas Valentas Rutkauskas bei VSAT prie LR VRM Ignalinos rinktinės pareigūnė  Renata Romančenkienė. Mokiniams buvo parodytas trumpas filmas apie tai, kaip pasieniečiai saugo valstybės sieną. Vaikai apžiūrėjo pasieniečių automobilius su sirenomis, pamatė ginkluotę, šaudykloje išbandė taiklumą, iš apsaugos bokšto su galingais žiūronais stebėjo aplinką, su pasieniečių kateriu paplaukiojo po ežerą.
Dėkojame  mokinės Alinos tėčiui rinktinės vado pavaduotojui Valentui Rutkauskui, kuris pakvietė į savo darbovietę, ir pareigūnams, kurie plukdė su kateriu, mokė šaudyti šaudykloje.             

   5 b klasės mokiniai, klasės auklėtoja Jolanta Sadauskienė
ir 
anglų kalbos mokytoja Aldona Petrauskienė

6 a klasės  mokiniai lankėsi  UAB „Visagino būstas“. Mus priėmė Emilio Zorio  tėtis, įmonėje dirbantis projektų vadybininku. Jis mums papasakojo apie bendrovės veiklą bei savo darbo specifiką. Aplankėme vieną iš renovuojamų mūsų miesto daugiabučių namų. Čia susipažinome  su renovacijos nauda, darbų eiliškumu, pagrindinėmis statybinėmis medžiagomis bei jų savybėmis. Turėjome progos išbandyti naujai sumontuotą liftą, kalbėjomės su čia dirbančiais statybininkais apie jų darbo specifiką. Manau, ši išvyka daugeliui šeštokų, ypač vaikinų, leido susipažinti su populiariomis statybininko, vadybininko, inžinieriaus profesijomis.
Nuoširdžiai dėkojame  mokinio Emilio tėčiui Remigijui Zoriui.  

6 a klasės mokiniai, auklėtojas Saulius Valiūnas
ir anglų kalbos mokytoja Irena Bikulčiūtė 

 6 b klasės mokiniai vyko į Ignalinos pasienio rinktinės Branduolinės energetikos objektų apsaugos (BEO) dalinį susipažinti su pasieniečio profesija. BEO apsaugos dalinio Apsaugos organizavimo skyriaus viršininkas pulkininkas leitenantas Valdas Lėlys moksleiviams pristatė pasieniečio profesiją, BEO apsaugos dalinio veiklą, organizavo viktoriną, o Apsaugos organizavimo skyriaus vyriausioji specialistė pulkininkė leitenantė Rasa Kačkienė papasakojo, kaip tapti pasieniečiu, pristatė Pasieniečių mokyklą. Reagavimo pajėgų skyriaus vyriausiasis specialistas kapitonas Lev Černov supažindino moksleivius su ginkluote, pamokė,  kaip išardyti ginklus bei kaip uždėti antrankius, parodė specialiąją transporto stabdymo priemonę „ežį“.
Reagavimo pajėgų skyriaus kinologas Jevgenijus Belkauskas su tarnybiniu šunimi pristatė kinologų darbą. Mokiniai stebėjosi šuns paklusnumu ir sugebėjimu surasti sprogstamąsias medžiagas.
Norime padėkoti Medos mamai Rasai Kačkienei,  ekskursijos vadovams  už suteiktą galimybę iš arti „prisiliesti“ prie šios profesijos bei gimnazijos tarybos nariui  Gintautui Derviniui už organizuotą mokinių pavėžėjimą.

6 b klasės mokiniai ir auklėtoja Jolita Dervinienė

7 klasės mokiniai vyko į ,,Sodrą“ ir susipažino su darbo specifika klientų priėmimo, pensijų, pašalpų bei išmokų, skolų išieškojimo, dokumentų tvarkymo skyriuose. Įstaigos darbuotojos papasakojo, kokių kompetencijų, išsilavinimo, bendrųjų žmogiškųjų savybių reikia, norint dirbti tokį atsakingą ir reikalingą visai visuomenei darbą.
Nuoširdžiai dėkojame Martyno M. mamai Lilijai Miškinienei ir Martyno K.  mamai Valentinai Koncevičienei
už suteiktą galimybę apsilankyti Jų darbovietėje.

7 klasės mokiniai,  auklėtoja Lilija Ramanauskienė
ir kūno kultūros mokytojas Aleksej Miačin

Mes, 8 a klasės mokiniai, dalyvavome integruotoje veikloje „Šok į tėvų klumpes“. Buvome nuvykę į Ignalinos atominę elektrinę. Sužinojome daug naujų ir įdomių faktų apie branduolinę jėgainę, domėjomės, kaip vyksta LR VRM mokymai. Be abejo, apsilankėme ir pas kinologus. Matėme, kaip dresuojami ir ruošiami tarnybai šunys. Norime padėkoti Ignalinos atominės elektrinės darbuotojams, kurie suteikė galimybę apsilankyti vienintelėje Baltijos šalyse buvusioje Lietuvos energetinės sistemos branduolinėje jėgainėje.
Nuoširdžiai dėkojame mokinio Tomo mamai Rasai Kačkienei, ekskursijos vadovams  už suteiktą galimybę susipažinti su pasieniečio profesija bei mokinės  Marijos tėčiui, gimnazijos tarybos nariui Gintautui Zinkevičiui už pagalbą organizuojant mokinių pavėžėjimą.

8 a klasės mokiniai ir auklėtoja Diana Naglinskienė

8 b klasės mokiniai apsilankė restorane „Rendez Vous" Steak House & Grill Visagine. Jie susipažino su restoraninio verslo  ypatumais, virėjo, barmeno, padavėjo profesijomis.
Nuoširdžiai dėkojame Visagino savivaldybės tarybos nariui Jevgenijui Šuklinui už svetingą priėmimą restorane ir įdomią veiklą.

8 b klasės mokiniai ir auklėtoja Auksė Baušytė

I a klasės mokiniai vyko į Visagino rekreacijos paslaugų centro sveikatos, sporto ir poilsio zoną ir susipažino su čia dirbančių specialistų, budėtojų, darbo specifika. I a klasės mokiniai ir juos lydėjusios mokytojos dėkoja Polinos senelei Emilijai Griščuk už išsamų pasakojimą apie iš pažiūros paprastą, bet iš tiesų gana sudėtingą, daug kantrybės ir ištvermės reikalaujantį darbą. Labai dėkingi už nuoširdų, šiltą bendravimą ir suteiktą galimybę puikiai praleisti laiką.

I a klasės mokiniai,  auklėtoja Inga Aukštuolytė-Pužienė
ir kūno kultūros mokytoja Valė Luneckienė

I b klasės mokiniai vyko į  Drūtūnų stovyklavietę, esančią Ignalinos rajone. Mokiniai turėjo galimybę ne tik pailsėti, bet ir išsamiai susipažinti  su turizmo organizavimo verslo ypatumais. Nuoširdžiai dėkojame už svetingą priėmimą, įdomiai organizuotą poilsį bei turiningą veiklą stovyklavietės savininkui Petrui Keperšovui.
Už pagalbą organizuojant išvyką dėkojame  mokinio Artiomo tėvams  Rasai ir Dmitrijui Malouškinams.

I b klasės mokiniai, auklėtojas Valentinas Radzevičius
 ir kūno kultūros mokytoja Dana Ramanausienė

II g klasės mokiniai viešėjo Visagino Šv. apaštalo Pauliaus bažnyčioje ir bendravo su kunigu Miroslavu Anuškevičiumi.
Mokiniai norėjo daugiau sužinoti apie bažnyčios, kaip institucijos, veiklą, kunigo darbo specifiką. Tačiau pokalbis buvo įdomesnis ir prasmingesnis, negu tikėjomės praverdami bažnyčios duris. Kunigas Miroslavas diskutavo su mokiniais apie pašaukimą, savęs atradimą, sunkumus, iškylančius jauno žmogaus kelyje. Be abejo, būsimieji romano „ Altorių šešėly“ skaitytojai sužinojo, kokia yra kunigo kasdienybė, kaip vadinasi bažnytiniai rūbai. Susitikimas buvo išties įdomus ir prasmingas, todėl išsiskirdami ištarėme vieni kitiems „Iki kito susitikimo“.
Nuoširdžiai dėkojame Visagino Šv. apaštalo Pauliaus bažnyčios kunigui Miroslavui Anuškevičiui už šiltą priėmimą ir įdomų pokalbį bei mokinio Jokūbo mamai, tikybos mokytojai  Dianai Naglinskienei už pagalbą organizuojant susitikimą.

II klasės mokiniai, auklėtoja Vaiva Radzevičienė
ir mokytojo padėjėja Inga Jurkinienė

III klasės mokiniai vyko į Puškų pasienio užkardą ir susitiko su pasienio apsaugos darbuotojais.
VSAT prie LR VRM Ignalinos rinktinės pareigūnė  Renata Romančenkienė  mokiniams surengė apžvalginę ekskursiją ir detaliai supažindino su užkardos veikla. 
Pasienio apsaugos darbuotojai mokiniams ne tik demonstravo ginklus, bet ir suteikė galimybę patiems juos išardyti ir surinkti, pašaudyti užkardos šaudykloje. Smagiausia išvykos dalis plaukiojimas tarnybiniu kateriu Prūto ežere. Susitikimo su Puškų pasienio užkardos apsaugos darbuotojais pabaigą vainikavo išvyka prie valstybės sienos, kuri ribojasi su Baltarusija.
Nuoširdžiai dėkojame visiems Puškų pasienio užkardos darbuotojams už turiningai organizuotas veiklas.
Y
patingai norime padėkoti mokinės Sintijos tetai, VSAT prie LR VRM Ignalinos rinktinės pareigūnei  Renatai Romančenkienei už pagalbą organizuojant  šią nepakartojamą išvyką.

III klasės mokiniai ir auklėtoja Jelena Čugunova

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Pertrauka
  • 1. 08.00 – 08.45
  • 2. 08.55 – 09.40
  • 3. 09.50 – 10.35
  • 4. 10.55 – 11.40
  • 5. 12.00 – 12.45
  • 6. 13.05 – 13.50
  • 7. 14.00 – 14.45
  • 8. 14.50 – 15.35